Quantcast
Channel: ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9264

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

0
0

"ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ "ΒΗΜΑ"ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ"
Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης 
Αννόβερο-Γερμανίας

Αήθη επίθεση δέχθηκε η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας από την ιστοσελίδα «ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ», για το λόγο ότι δεν αντέδρασε στα τραγικά γεγονότα του Μονάχου όπως θα ήθελε η συγκεκριμένη ιστοσελίδα. 
Φαίνεται πως οι υπεύθυνοι αυτού του ιστότοπου έχουν μπερδέψει τα πράγματα και θεωρούν ότι, η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας είναι ειδησεογραφικό πρακτορείο, οπότε πρέπει να κινείται με τους ανάλογους όρους και κανόνες ή εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες ή θα τολμήσω να το γράψω, δεν έχουν και πολύ σχέση με αυτό το οποίο επικαλούνται πως είναι, δηλαδή "ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ"το τελευταίο διάστημα, από "ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ"που ήταν πριν. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί κάποιος να πει ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ως Ορθόδοξο Χριστιανικό «Βήμα», όποιο όνομα κι αν χρησιμοποιούν, από την στιγμή που διαστρεβλώνουν γραπτά, έχω ιδίαν εμπειρία, και προβαίνουν σε ανεύθυνες αναρτήσεις όπως αυτήν που αφορά στην Μητρόπολή μας σε σχέση με την τραγωδία στο Μόναχο. 
Αν υπήρχε αγαθή προαίρεση από την πλευρά τους θα μπορούσαν να είχαν κάνει ένα απλό τηλεφώνημα στην Μητρόπολη και σίγουρα θα είχαν υπεύθυνη απάντηση. Όμωςτους ήταν πιο εύκολο να γράψουν κατά τρόπο ιταμό και απαξιωτικό, δίδοντας την ευκαιρία σε κάποιους μόνιμους σχολιαστές τους, ανωνύμους κατά κύριο λόγο, να εμέσουν τη χολή τους.Αλήθεια, πόσο σοβαρό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι υιοθετούν τέτοιου είδους σχόλια και επιτρέπουν την ανάρτησή τους σε μια ιστοσελίδα η οποία διαφημίζεται ότι παρουσιάζει "όλη την αλήθεια με ένα κλικ;". Πόση αλήθεια μπορούν να έχουν τα ανώνυμα, πολλές φορές ανόητα και εμπαθή σχόλια;
Όμως ας επανέλθουμε στο θέμα μας. Αφού υπό μορφή ερωτήματος λοιπόν, έκαναν την επίθεσή τους στην Μητρόπολη Γερμανίας, δεν σταμάτησαν εκεί. Έλαβαν απάντηση επαρκέστατη από τον ιερατικό προϊστάμενο της ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου, αρχιμανδρίτη Γεώργιο Σιώμο, όμως το ακατανόητο μένος που τους διακατέχει, τους οδήγησε στην διατύπωση άλλης μομφής προς την Μητρόπολη, διότι λέει, δεν έκανε αναφορά στον Έλληνα ο οποίος υπήρξε θύμα της απάνθρωπης δολοφονικής ενέργειας στο Μόναχο. Δηλαδή, με λίγα λόγια κατηγορείται η Μητρόπολη και ο Μητροπολίτης επειδή δεν συμμετείχαν στο "γαϊτανάκι"της συγκεχυμένης πληροφόρησης ή μάλλον παραπληροφόρησης που υπήρξε. Τους κατηγορούν γιατί δεν στήθηκαν μπροστά σε κάμερες ή μικρόφωνα και να κάνουν δηλώσεις, αλλά σε μόνιμη επικοινωνία με τις γερμανικές αρχές και σε συνεργασία με το Προξενείο μας στο Μόναχο, προσπαθούσαν να επαληθεύσουν στοιχεία και να καθησυχάσουν τους συμπατριώτες μας στην παροικία μας στο Μόναχο και όχι μόνο. Και όταν έγινε γνωστή η ταυτότητα του θύματος, επειδή επρόκειτο για θέμα πολύ λεπτό, πολύ διακριτικά έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει η κατά την προειρημένη ιστοσελίδα "άφαντη"Μητρόπολή μας. 
Όμως για τους συντάκτες των συγκεκριμένων κειμένων αυτά αποτελούν μάλλον "ψιλά γράμματα". Συγγνώμη που η Μητρόπολή μας δεν κανιβάλισε, συγγνώμη που δεν παραπληροφόρησε, συγγνώμη που η υπεύθυνη στάση και θέση της απέχει από τα στάνταρ τους. 
Εκείνο προφανώς που μετράει για την συμπεριφορά τους έναντι της Μητροπόλεως Γερμανίας είναι ότι, αποτελεί κανονική επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου! 

Σημείωση ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ:
Η ιστοσελίδα "ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ"αναδημοσιεύει συστηματικά αναρτήσεις της σελίδας μας "ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ", κάτι που δεν επιθυμούμε, για λόγους ευνοήτους. Καλούμε τους διαχειριστές της εν λόγω ιστοσελίδας να σταματήσουν πάραυτα τις αναδημοσιεύσεις του ιστολογίου μας. 

Viewing all articles
Browse latest Browse all 9264