Quantcast
Channel: ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9267

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Ελληνικών Σχολείων της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας (ΦΩΤΟ)

0
0

Με τη συμμετοχή των μαθητών των Ελληνικών Σχολείων της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, το βράδυ της Κυριακής 18 Δεκεμβρίουστην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια, μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη εορτή. 
Η αίθουσα πλημμύρισε από τα χαμόγελα και τις χαρούμενες φωνές των μαθητών που έψαλαν τα κάλαντα της πατρίδας μας, απήγγειλαν ποιήματα του Δωδεκαημέρου, τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά,με την χοροδιδάσκαλο του σχολείου κ. Γαρύφαλο Ψηλλή. Με το κέφι και τη ζωντάνια που έβγαλαν στη σκηνή, κατάφεραν να μεταδώσουν στους παρευρισκόμενους που κατέκλυσαν την αίθουσα, πολλά από τα μηνύματα των Χριστουγέννων και για το λόγο αυτό καταχειροκροτήθηκαν.
Τα παιδιά μας υπενθύμισαν το πνεύμα και την μαγική ατμόσφαιρα των εορτών, «ανεβάζοντας» την Χριστουγεννιάτικη ιστορία «Μια ξεχωριστή ημέρα του Μπαρμπα- Πανώφ» βασισμένη στο διήγημα του Τολστόι και σε προσαρμογή της υποδιευθύντριας των εκπαιδευτηρίων κ. Ανθούλας Ζουμπά. Ένας ηλικιωμένος τσαγκάρης που ζει με τις αναμνήσεις του, ανακαλύπτει την αξία του να προσφέρεις, μέσα από μερικές απροσδόκητες συναντήσεις την ημέρα των Χριστουγέννων. Από την απόγνωση, τη νοσταλγία και τη φτώχεια, ο μπάρμπα-Πανώφ θα ανακαλύψει ότι πραγματικά μόνος είναι όποιος δεν αγαπά. 


Όλα τα παιδιά από την Αστόρια αλλά και από το Ελληνικό σχολείο του Αγίου Νεκταρίου στο Μπρούκλιν που συμμετείχαν, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με αποτέλεσμα να λάβουν ένα ζεστό και δυνατό χειροκρότημα,αποκαλύπτοντας μέσα από την ευαίσθητη και συγκινητική ιστορία το όμορφο πρόσωπο της προσφοράς στο συνάνθρωπο. Στο τέλος, έκανε την εμφάνισή του και ο Άη-Βασίλης προσφέροντας τα δώρα του σε όλα τα παιδιά.Με τα φωτεινά τους χαμόγελα γέννησαν στις ψυχές όλων την αισιοδοξία και τη βεβαιότητα της έλευσης ενός καλύτερου αύριο! 
Ιδιαίτερα συγκινημένος κατά τη διάρκεια της όμορφης γιορτής ήταν ο Καθηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερόθεος Ζαχαρής,ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης συνεχάρη τους λιλιπούτειους «πρωταγωνιστές» της, γιατί πέτυχαν να μεταδώσουν και να αποδώσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το ουσιαστικό νόημα της εορτής των Χριστουγέννων. 


Βραδιά ονειρική και πρωτόγνωρη. Ο κόσμος ένα με τους πρωταγωνιστές μαθητές παρακολουθούσε κατασυγκινημένος τα δρώμενα. Η όλη εκδήλωση φανέρωσε ταυτόχρονα το πόσο σπουδαία δουλειά γίνεται στα εκπαιδευτήρια της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Μια ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν ο Διευθυντής του απογευματινού σχολείου π. Ευγένιος Καλαφάτης ευχαρίστησε ονομαστικά τους εκπαιδευτικούς κ. Αλεξάνδρα Μπούνταλη, κ. Παναγιώτα Αντωνοπούλου, κ. Σοφία Μπιλάλη, κ. Άννα Δόγια, κ. Ζωή Αναστασάκου και κ. Ισίδωρο Σιδερόπουλο για τη συνεργασία και την προσπάθεια που κατέβαλαν να παρουσιάσουν την χριστουγεννιάτικη γιορτή. 
Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν ανάμεσα σε άλλους η συντονίστρια Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης, Δρ. Θάλεια Χατζηγιάννογλου, ο Δρ. Γεώργιος Μελικόκης, ο Δρ. Σπυρίδων Κατσίφης, οι γονείς των παιδιών και πολύς κόσμος όλων των ηλικιών. Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία, αγάπη και καλή πρόοδο!Viewing all articles
Browse latest Browse all 9267

Latest Images

Trending Articles

Latest Images