Quantcast
Channel: ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9264

Εκδήλωση για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης στο Ίλιον (ΦΩΤΟ)

0
0

Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Άννα Συνοδινού» του Πολυδύναμου Κέντρου Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (ΒΙΟΦΑΛ), εκδήλωση για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, από την Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Ιλίου και από τον Δήμου Ιλίου. 
Καλωσόρισαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Ιλίου, Αρχιμ. Συμεών Αυγουστάκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας εν Αθήναις κ. Σεβαστιανό, ο Βουλευτής ΝΔ κ. Γιάννης Λοβέρδος ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Βουλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Ανδρέας Λεωτσάκος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. ΓιώργουΠατούλη, τονίζοντας το δίκαιο αίτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για την άμεση επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. 
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, με εκπρόσωπο αυτού τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αβύδου κ. Κύριλλο, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, ο οποίος και ανέγνωσε το Πατριαρχικό Μήνυμα. 
Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος τίμησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ερυθρών κ. Κύριλλο, Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, για την μέχρι τούδε συνεισφορά του στην Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία και την Ομογένεια. Ο Άρχοντας Διδάσκαλος του Γένους και Διευθυντής του Α΄ Πατριαρχικού Γραφείου κ. Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, πραγματοποίησε εμπνευσμένη ομιλία με θέμα: «Η Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης: ζωή, θεολογία, μαρτυρία». 
Στην εν λόγω ομιλία μεταξύ άλλον ομίλησε βιωματικά αναφέροντας γεγονότα από τη ζωή στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και περί των εφοδίων που έλαβε τόσο ο ίδιος όσο και οι ομογάλακτοι του από τη φοίτηση τους σε αυτή και την μαθητεία τους κοντά σε αφοσιωμένους Καθηγητές που λείαναν τον χαρακτήρα και διαμόρφωσαν την προσωπικότητα τους.


Η εκδήλωση έκλεισε με βυζαντινούς ύμνους, που ερμήνευσε η Βυζαντινή Χορωδία, «Οσίων Δαβίδ και Ιακώβου», υπό την Διεύθυνση του Δικηγόρου και Καθηγητή Μουσικής κ. Δημητρίου Καρούζου.
Την επομένη Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλο, Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου, όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, διαβίβασε Πατριαρχικές ευχές και ομίλησε επίκαιρα για την Ευαγγελική Περικοπή. 
Ο απώτερος σκοπός της εκδήλωσης, όπως τόνισε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Ιλίου, Αρχιμ. Συμεών Αυγουστάκης, ήταν να ταξιδέψει η ψυχή των παρευρισκομένων στην Χάλκη και να κατανοήσουν τον αγώνα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για την επαναλειτουργία της.Ενώ το φωτογραφικό υλικό που απέστειλε ειδικά για την εκδήλωση αυτή, ο φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκος Μαγγίνας, συγκίνησε το πολυπληθές ακροατήριο. 


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος, Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος και Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας εν Αθήναις κ. Σεβαστιανός, ο Βουλευτής ΝΔ κ. Γιάννης Λοβέρδος, εκπρόσωπος της Ελληνικής Βουλής, οι Βουλευτές του Σύριζα κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και κα Χαρά Καφαντάρη, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Ανδρέας Λεωτσάκος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, ο Πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και πλήθος Αρχόντων της Μητρός Εκκλησίας.Viewing all articles
Browse latest Browse all 9264