Quantcast
Channel: ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9264

Σκέψεις με αφορμή δύο Βαπτίσεις στο Χόνγκ-Κόνγκ

0
0
Σήμερα οι αδελφοί μας Ιουστίνος και Φώτιος εισήλθαν στην Μια Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία
μέσω του ιερού Μυστηρίου του Βαπτίσματος στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Λουκά στο Χονγκ Κονγκ.

Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης 
Αννόβερο Γερμανίας
Θορυβημένος με πήρε τηλέφωνο κάποιος γνωστός μου από Ελλάδα για να μου πει ότι κάποιο μέλος της οικογένειάς του το έχουν προσεταιριστεί οι Πεντηκοστιανοί και ήδη τους ακολουθεί. Με παρακάλεσε λοιπόν να βρω τρόπο να επικοινωνήσω με αυτό το πρόσωπο και να του μιλήσω "μπας και γίνει κάτι", όπως χαρακτηριστικά είπε. 
Μετά από αυτό το τηλεφώνημα μου ήρθαν κάποιες σκέψεις στο μυαλό. Θυμήθηκα πόσες άδειες έχουν δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας για την λειτουργία δεκάδων "ευκτήριων οίκων"σε όλη την Ελλάδα, πόσος πόλεμος γίνεται στην Εκκλησία στην "Ορθόδοξη"Ελλάδα, πως απαξιώνεται ο κλήρος, πως διαστρεβλώνεται ο ρόλος του σχολείου και πως ταρακουνιέται συθέμελα η οικογένεια. Πως βρήκαν έδαφος έτοιμο μέσα στην κρίση που διέρχεται η πατρίδα μας, οι διάφοροι "λύκοι"για να ορμήσουν και να κατασπαράξουν την λογική ποίμνη του Χριστού. 
Ταυτοχρόνως θυμήθηκα και όλους εκείνους κληρικούς και λαϊκούς, που ασχολούνται με την συγγραφή ολόκληρων κατεβατών, για να καταπολεμήσουν τον "επάρατο οικουμενισμό", μία κατάσταση η οποία επί της ουσίας δεν υφίσταται. Γιατί ο οικουμενισμός που περιγράφουν και που πολεμούν λυσσαλέα, είναι εξολοκλήρου δικό τους κατασκεύασμα. Δεν μπορούν άραγε να σκεφθούν ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες του κόσμου στην Ελλάδα σήμερα; Έχουν στήσει αργαλειό μέσα από ιστοσελίδες και εξειδικευμένα γραφεία και εξυφαίνουν κατηγορίες και εξαπολύουν αναθέματα εναντίον του "επάρατου οικουμενισμού". Ο "οικουμενισμός"τους φταίει που αυξάνονται οι πάσης φύσεως αιρέσεις στην Ελλάδα και όχι η πλημμελής ενημέρωση των ψυχών που υποτίθεται ότι διακονούν ή υπηρετούν. Αντί να καθίσουν και να ενημερώσουν τον κόσμο τους για όλους αυτούς τους κινδύνους που άμεσα διατρέχουν, κάθονται και κατηγορούν τους κληρικούς που διακονούν στο εξωτερικό που είναι στο σύνολό τους σχεδόν "οικουμενιστές", που δεν είναι παραδοσιακοί με μεγάλες γενειάδες και κότσους, που, που, που… ένα σωρό κατηγόριες για ανούσια πράγματα.


Με αυτές τις σκέψεις κάθισα μπροστά στον υπολογιστή μου και άρχισα την βόλτα στο διαδίκτυο. Σταμάτησα σε μια φωτογραφία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Χόνγκ-Κόνγκ κυρίου Νεκταρίου, όπου απεικονίζεται με δύο νέους ανθρώπους οι οποίοι σήμερα, Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, εντάχθηκαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας με το Ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος,φαινόμενο συνηθισμένο στην Διασπορά. Ένα ελαφρύ μειδίαμα σχηματίστηκε στα χείλη μου. Για κάποιους και ο Μητροπολίτης Χόνγκ-Κόνγκ είναι μέγας "οικουμενιστής". Συμπτωματικά κάτι παρόμοιο θα γίνει σήμερα και στην ενορία μας στο Αννόβερο. 
"Κοίτα, τι γίνεται, σκέφτηκα. Οι ανά την οικουμένη "οικουμενιστές"αυξάνουν τους Ορθοδόξους και στον φυσικό τους χώρο, στην "Ορθόδοξη"Ελλάδα ελαττώνονται!"
Συμβαίνει άραγε αυτό που αναφέρει ο Ευαγγελιστής Ματθαίος (7, 11-12) και περιλαμβάνει σε σχόλιο του ο Σεβασμιότατος; «Λέγω δέ υμίν, ότι πολλοί από ανατολών και δυσμών ήξουσι και ανακλιθήσονται μετά Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ εν τη βασιλεία των ουρανών, οι δε υιοί της βασιλείας εκβληθήσονται εις το σκότος το εξώτερον....». Ειλικρινά εύχομαι, όχι! Όπως εύχομαι και ο παραλογισμός αυτός κάποια στιγμή να περάσει και να σταματήσουν οι εντός των πατρίων "τειχών"Ορθόδοξοι να πολεμούν τους Ορθοδόξους που βρίσκονται εκτός!

Viewing all articles
Browse latest Browse all 9264

Latest Images

Trending Articles


Ο Αγρός των λέξεων του Νικηφόρου Βρεττάκου


ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΗΡΟΔΟΤΟΥ:Η ΤΙΜΩΡΙΑ 50.000 ΠΕΡΣΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΔΙΑ!!


Αποδεικτικά μέσα στην πρακτική είναι τα έγγραφα, οι μάρτυρες και οι ένορκες...


Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γ´ Λυκείου: Υπάρχει ασφαλής πυρηνική...


ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΡΑΣΟ - ΡΑΚΟΣΥΝΑΞΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΝ...


Θεραπεία της νοζεμίασης στα μελίσσια: Τι κάνουμε τώρα το Χειμώνα;


Ἡ Σύνοδος τῆς Κρήτης: Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδος; Επισημάνσεις καί Σχολιασμοί εν...


Πήγαμε στην παρουσίαση βιβλίου της Ρένας Δημοσθένους


3 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kick Boxing για τον αθλητικό σύλλογο του...


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: ΝΕΑ «ΑΓΙΑ ΛΟΥΓΚΡΑ» ΜΕ ΡΑΣΑ!!!ΑΥΝΑΝΙΖΕΤΑΙ LIVE!!ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ!

Latest Images